Sådan får du en skøn sommerhave

0
3405

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Sommeren er over os. Det betyder lange lyse aftener og masser af udendørstid. En have som er pæn og ryddelig indbyder til mange hyggelige stunder udendørs. Mangler du at gøre haven helt sommerklar? Så får du herunder en guide til, hvordan du får en skøn sommerhave, hvor du kan opholde dig mange timer med familie og venner.

Slå græsplænen:

En nyslået græsplæne dufter af sommer. Samtidig gør det haven pæn og nydelig at se på. Har du børn der leger på græsset? Så er det en god ide at slå græsset, så børnene kan spille bold og løbe rundt.

Har du en gammeldags håndskubber? Og synes du, den gør græsslåningen besværlig? Så kan du med stor fordel investere i en robotplæneklipper. Robotplæneklipperen slår nemlig græsset for dig. De mange forskellige installationer gør, at du selv bestemmer, hvor og hvornår robotplæneklipperen skal slå græsset.

Klip hækken:

En nyklippet hæk pynter i haven. Brug et par timer på at klippe havens hække. Haven vil straks se indbydende og behagelig ud. For at slippe for besværet med en hækkesaks vælger mange at investerer i en elektrisk hækkeklipper. Det gør arbejdet lettere.

Ryd op i dine bede og plant nye blomster:

Gennemgå dine bede og krukker og fjern gamle, visne blomster. Lug ud i bedene og riv dem med en rive.

Butikkerne bugner med flotte, farverige sommerblomster. Køb et par stykker og plant i dine bede og krukker. Friske sommerblomster pynter i haven og gør haven hyggelig og smuk at se på.

Plej dine havemøbler:

Måske har du allerede stillet havemøblerne frem. Giv dem da en god omgang vask med sæbevand, så de er klar til brug i løbet af sommeren. Har du træhavemøbler, kan du med fordel også give dem en omgang olie for at beskytte og pleje træet.

DEL