Byg en energivenlig bolig

0
3377

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du nybygger? Eller overvejer du at bygge nyt hus? Så læs med herunder, hvor du får gode råd til, hvordan du kan bygge et nul- eller lavenergihus. I medierne er der står fokus på klimaet og klimavenligt byggeri. Faktisk kan det også godt betale sig at bygge energivenlig. Det vil nemlig både gavne klimaet og på sigt din pengepung, da du vil opleve at bruge færre penge på el, varme o. lign.

Kontakt en ingeniør med speciale indenfor energivenligt byggeri

Når du har valgt at bygge lav- eller nulenergihus, er det vigtigt at kontakte en god ingeniør som har stor forstand på at bygge sådan et hus. En ingeniør hjælper dig nemlig med at fuldføre projektet. At bygge miljøvenligt handler nemlig ikke kun om det færdige resultat men også om selve byggeprocessen. Det handler nemlig også om undervejs at vælge de rigtige materialer, energikilder o. lign.

Løsninger som passer til dig

Det er vigtigt, at de energibesparende løsninger som etableres i huset ikke er avancerede og kan betjenes af alle husets beboere. Hvad end du vælger et nul- eller lavenergihus skal huset stadigvæk være komfortabelt at bo i. Blandt nutidens energivenlige løsninger finder du heldigvis løsninger som passer til både din økonomi og din dagligdag.

Hvilke områder skal du være særlig opmærksomme på?

  1. Materialer: Vælg nogle gode, holdbare materialer i en god kvalitet. Spørg den tilknyttede ingeniør til råds så du vælger de rette materialer til dit hus.
  2. Varmekilder: Varme i huset skal der til. Der er dog stor forskel på, hvilke varmekilder du bruger. Du kan f.eks. vælge mellem solfanger, solceller, varmepumpe og mange andre. Overvej hvad du foretrækker til dit hus.
  3. Glas: Husets vinduer og eventuelle glasdøre skal helst være godt isoleret, så varmen ikke siver ud. På markedet findes et stort udvalg af gode kvalitetsglas til huset som tilmed er pæne.
DEL