Vælg et pillefyr, hvis du vil spare på varmeregningen

0
672

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Pillefyret er en god løsning rent økonomisk, og det vil ofte kunne have tjent sig selv hjem efter 2 til 4 år. Læs her, hvordan det fungerer.

I Danmark er der varmt om sommeren og koldt om vinteren. Derfor skal vi varme vores bolig op, når det er vinter — og der skal ofte en hel del til at holde boligen varm, så den er rar at være i. Heldigvis er der mange gode råd at hente, hvis du vil spare på din varmeregning.

Spar op til 70% på varmeregningen

Med et pillefyr (eksempelvis et pillefyr fra Blackstar) har du nemlig mulighed for at spare helt op til 70% på varmeregningen, men det kræver, at du har den fornødne tid til det arbejde, der skal lægges i det. Det kræver ligeledes en del plads. Har du tid og plads, vil du dog kunne spare mange penge.

Et pillefyr bliver også kaldet for en en pillestoker eller et træpillefyr. Det kan opvarme nogenlunde på samme måde som et olie- eller gasfyr, og det er altså ikke udelukkende begrænset til små boliger. De er også gode i store boliger, som kan huse en hel familie.

Hvordan fungerer et pillefyr?

Pillefyret fungerer ved, at der fyres med træpiller, som bliver lavet af sammenpræsset savsmuld eller træspåner, men der findes også to andre former for pillefyr; træpille-ovn og kombifyr.

Ovnen minder om en almindelig brændeovn, hvor den eneste forskel er materialet, der fyres med; træpiller. Kombifyret minder om et pillefyr, men her kan der både fyres med træpiller og brænde.

Tjener sig selv hjem

Du kan spare op til 70% på din varmeregning, alt efter hvilken varmekilde du har nu, og hvilken løsning du vælger. Normalt er det dog omkring 60% du kan spare, hvis du vælger et ganske almindeligt pillefyr, og du har en fjernvarme-løsning, inden du skifter. Pillefyret vil altså have tjent sig selv hjem efter 2 og 4 år, hvis du er vant til at bruge en almindelig varmekilde.

DEL