Dette trender på børneværelset

0
531
Tøjdyr i barneseng

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Som forælder vil man gerne indrette det perfekte børneværelse til sin lille dreng eller pige. Et værelse, der er hyggeligt, stimulerer barnets udvikling og sidst, men ikke mindst, er deres helt eget. Mangler du inspiration til projektet? Lad dig inspirere af de boligtendenser, der lige nu dominerer børneværelser i hele landet.

Hyggehjørne

Det er meget almindeligt at indrette et lille hyggehjørne på børneværelset. Mange vælger at bygge hjørnet op om en gyngestol, et møbel som atter er blevet populært i de danske hjem. Gyngestolen er nemlig perfekt til at amme i, og når børnene bliver ældre, kan den bruges, når godnathistorien skal læses, eller når der bare er brug for lidt ekstra nærhed. Husk at udstyre stolen med bløde tæpper og puder for at gøre de hyggelige stunder ekstra behagelige.

Indretning i øjenhøjde

Generelt er det blevet populært at indrette børneværelset i børnehøjde, nemlig med møbler lavet specielt til børn. Borde, stole, skabe og mange andre møbler findes i børnestørrelse, og det er praktisk. Børnene kan selv betjene møblerne og er dermed ikke afhængige af, at voksne skal løfte dem op og ned af dem. Derudover har møbler i børnestørrelse en positiv effekt på barnets tilhørsforhold til rummet. Det kan du læse mere om i punktet herunder.

Et værelse til barnet

Når man indretter en børneværelse, er det allervigtigste at have barnets interesse og ønsker i fokus. Selvom du måske selv foretrækker den lille kongeblå lænestol frem for den med Spiderman på, gælder det ikke nødvendigvis for barnet – tværtimod. Ofte foretrækker børn møbler, sengetøj og legetøj med motiver, der repræsenterer deres interesser, for eksempel deres favoritkarakter fra Disneyverdenen. På den måde skabes, der et tilhørsforhold til rummet, da barnet vil få følelsen af, at værelset er deres helt eget. Selvfølgelig skal de små ikke have lov til at diktere indretningen af værelset, men det er en fordel at inkludere dem i projektet.

DEL