Trænger dit tag til rens? Se her, om dit tag kan tåle det

0
786

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er dit tag blevet beskidt eller fyldt med alger, er det en god idé at få det renset. Se her, hvad du skal være opmærksom på, når taget skal renses — og om dit tag overhovedet kan tåle det.

Hvorfor er det nødvendigt med en tagrensning?

De fleste typer af tag kan renses. Det er dog ikke alle tage, det kan svare sig at rense. Det helt store argument for at rense taget er, at det kommer til at se nyt ud igen. Dog kan dog også få taget til at holde en smule længere, hvis det som tommelfingerregel bliver gjort inden for de første 15 år.

Ovenstående gør sig imidlertid ikke gældende, hvis dit tag er af ældre dato. Især ikke, hvis det er begyndt at revne og/eller er en smule porøst. I sådanne tilfælde anbefaler vi, at du ike får det renset. Det vil nemlig ikke kunne betale sig, hvorfor du bør overveje, om det er på tide med et nyt tag i stedet.

Kan jeg selv rense mit tag?

Du kan sagtens rense dig tag selv — også selvom du ikke har prøvet det før. På et nyt tag kræver det ikke mere end en ganske almindelig haveslange og en børste. Du kan også få udstyr til en højtryksrenser, så du kan rense dit tag uden brug af stige.

På tage af ældre dato er det en god idé at alliere sig med en professionel virksomhed. Eksempelvis Vestergaard Tagrens.

Pas på, hvis dit tag har asbest

Du må ikke højtryksspule dit tag, hvis det indeholder asbest. Her skal du anvende en anden fremgangsmetode, og det er en god idé at få en professionel til at tage sig af det. Har du ikke et tag af ældre dato, er der dog ingen grund til at være bekymret. Asbest blev nemlig gjort ulovligt i 1987, hvorfor dit tag ikke indeholder asbest, hvis det er lagt herefter.

DEL