Tapet eller maling?

0
848

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

En af de mest enkle måder, at give din bolig lidt nyt liv, er ved at få nye farver ind i huset, og i langt de fleste tilfælde, vil det være væggene der står for skud. Det helt store spørgsmål de fleste vil stå overfor i det tilfælde, er om de skal vælge at male eller de skal tapetsere. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og de giver meget forskellige muligheder.

Tapetser skæve vægge

Har du nogle vægge der er skæve på grund af rummets indretning, kan det være en god ide at tapetsere dem. Det kan være alt fra skråvægge til skabe og lignende der giver en uregulær væg. Væggen skiller sig i forvejen ud ved ikke at være regulær som de andre vægge, det kan derfor giver et sjovt farvespil, hvor du vælger tapet på den. Du kan eventuelt vælge fototapet med eksempelvis skov, bjerge eller strand for at give ekstra liv – du kan finde inspiration til fototapet her.

Put væggen i en ramme

Hvis du vil have lidt liv i et rum, er der mange der vælger at male en enkelt væg, hvilket kan få et rum der ellers er lidt kedeligt til at live gevaldigt op. Er alle vægge eksempelvis hvide, vil det være en rigtig god ide med en mørk farve eller noget mørkt tapet.

Er du bange for at der kommer til at være en for stor kontrast i forhold til de andre vægge, kan du med fordel male en ramme uden om af samme farve som de andre vægge. Brud den hele brede malertape og få på den made en knivskarp kant og en ramme på ca 4-5 cm, hvilket både skaber lidt to og ser lækkert ud.

Små rum – lyse farver

Er der eksempelvis tale om et lille rum med lavt til loftet, vil det være en rigtig god ide at male væggen den samme (lyse) farve som loftet. Dette vil nemlig give en fornemmelse af at rummet er større end det er. Det kan give en fornemmelse af et mindre rum hvis farverne er forskellige på gulv, væg og loft, og disse så endda endda er mørke.

DEL