Slip for myg denne sommer

0
698
Insektnet

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De fleste af os kender til følelsen af at ligge og vende og dreje os om natten, fordi der er en myg, der sværmer om ørerne på en og summer højlydt. Hvis man får held til at falde i søvn, kan man til gengæld regne med at vågne op med mindst ét myggestik et sted på kroppen dagen efter. De små stik kløer helt utroligt, og de fleste danskere vil gøre næsten alt for at undgå dem. Desværre er de næsten umulige at komme udenom, og nu hvor sommeren er på vej, kan du roligt forvente besøg af mindst én af Danmarks 30 myggearter, hvis du sover med åbne vinduer.

Pas på giftige myggemidler

Nogle gør meget for at beskytte sig med myggespray, myggemidler og afskrækkende lys, men de hjælper ofte ikke ret godt – medmindre midlerne er købt i udlandet, hvor de ofte indeholder det effektive men mistænkelige stof DEET. De midler, der kan købes i Danmark, er dog ofte også så skrappe, at du skal passe på med dem og ikke bruge dem på børn.

Et insektnet tager dyrene

En nem og helt uskadelig måde at undgå myg på, er at sætte et insektnet for vinduet, som helt holder dyrene ude. Vi har ikke den store tradition for insektnet i Danmark, men de kan være en rigtig god investering, hvis du bor i et myggeplaget område. Nettene er især smarte, fordi myggene ofte er aktive i skumringstiden, som her om sommeren falder nogenlunde sammen med sengetid. Når vinduerne er åbne, tiltrækkes myggene af lyset i soveværelset, og så er skaden sket.

Et insektnet kan sagtens købes som en form for ekstraudstyr til dit gardin og rulles ned mellem to skinner. Hvis du vil have et meget neutralt udseende, kan du også købe et plisségardin med net-funktion, men så skal du være opmærksom på, om det dækker i siderne.

DEL