Skal du male indenfor? Sådan bruger du malertape korrekt

0
2069

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vil du male lige kanter, er malertape uundværligt. Det kræver dog, at du følger nogle regler, som du måske ikke kender til i forvejen. I hvert fald hvis du gerne vil have et godt resultat. Her får du et par gode råd til, hvordan du anvender malertape korrekt.

 

Malertapen skal sidde så kort tid som muligt

Når du anvender malertape, er det vigtigt, at malertapen sidder så kort tid som muligt. Jo længere tid, den sidder, des mere hærder limen under tapen, hvilket betyder, at den kommer til at sætte maler, hvis den sidder på for længe. Ikke det fedeste, hvis man ønsker et godt resultat.

 

Sådan bruger du malertape på sarte overflader

Nogle vælger altid det samme mærke, når der skal købes malertape. Det er ikke altid den bedste løsning. Isærikke hvis du bare bruger standardversionen, der fås i alle malerforretninger. Der bliver laver særlige typer af malertape, der egner sig til sarte overflader – og det anbefales helt sikkert, at du vælger disse, hvis du har en struktureret overflade, der skal males på. Ellers risikerer du, at tapen falder af.

 

Har limen sat sig fast?

Det kan være svært at få malertapen af igen, hvis den har fået lov til at sidde for længe. Hvis du oplever, at limen, der sidder under malertapen, har sat sig fast, kan du forsøge at duppe den med lunkent vand, hvorefter du i de fleste tilfælde kan få den væk ved at nulre på den.

Hvis ikke det virker, kan du forsøge dig med madolie. Her skal du dog passe på, at det ikke kommer til at misfarve underlaget. Hvis det ikke kan lade sig gøre, er der ikke andet for, end at skrabe eller slibe dem væk. Hvis du skal skrabe dem væk, kan det gøres med den samme skraber, der anvendes til at fjerne skidt fra keramiske kogeplader.

Er det blevet helt skidt, kan du altid ringe til din lokale maler i Nyborg, eller hvor du bor henne, og få dem til at give et tilbud på at gøre det om.

DEL