Skab en indbydende og børnevenlig have

0
156

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Bor du i hus med tilhørende have, og har du børn? Så er det oplagt at indrette haven, så der bliver plads til sjov og gode aktiviteter, og så dine børn får mest muligt ud af at lege udenfor.

Gør din have indbydende med blomster og frugttræer

Haven er det perfekte sted for dine børn at lære naturen bedre at kende. Her kan dine børn lære om planter, insekter og andre dyr. Børn er nysgerrige og elsker at gå på opdagelse, derfor kan du med fordel plante en masse forskellige blomster, planter og træer, så der samtidig kommer jævnlige besøg fra diverse insekter. Derudover kan du også sætte fuglekasser op, så fugle ligeledes kan give liv til haven.

Sørg for plads til leg

Det er vigtigt at dine børn er aktive hver dag. Men vil du have dine børn ud i den friske luft, kan det være en god ide at indrette haven med forskellige aktiviteter. Det kan eksempelvis være en sandkasse, plads til boldspil eller en havetrampolin. Trampolinen er en udmærket aktivitet, eftersom den både bidrager til, at dine børn er aktive, alt imens de har det sjovt med at hoppe rundt. Overvejer du at pryde haven med en trampolin, kan du eksempelvis vælge den bedst testede havetrampolin, så du er sikker på at få en trampolin i høj kvalitet, og hvor sikkerheden er i top.

Gør din have børnesikker

Der er ikke noget mere idyllisk over, at børnene kan løbe rundt i haven og lege, mens du sidder og nyder kaffen på terrassen. Det er rart, at dine børn kan lege selvstændigt, og at du ikke skal rende i hælene på dem og sørge for, at de ikke gør noget dumt. Du kan derfor med fordel sørge for, at haven er indrettet på en børnevenlig måde. Sørg for ikke at plante nogle former for gifte planter, så du ikke risikerer, at børnene kommer til at spise giftige planter og bær. Et andet godt råd er at hegne haven ind, så børnene ikke bare kan løbe ud på vejen – især hvis du er bosat i et meget trafikeret område.

Lav en køkkenhave til børnene

Børn synes som regel, det er sjovt at være med til forskellige aktiviteter og få lov til selv at prøve tingene af. Du kan derfor, sammen med dine børn, lave en lille køkkenhave, hvor børnene kan inddrages i hele processen med at plante frøene, se dem spire og blive til grøntsager, der kan bruges i madlavningen.

DEL