Sådan bygger du det perfekte udekøkken

0
3225

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Drømmer du om at lave mad under åben himmel? Udekøkkener er de senere år blevet meget populære. Det giver nemlig en skøn og hyggelig følelse at lave sin mad udendørs. De fleste har også en lækker kuglegrill eller gasgrill som flittigt bliver brugt om sommeren, for så at blive pakket væk i løbet af vinteren. Bygger du udekøkkenet smart, vil du også få mulighed for at bruge din grill om vinteren. Læs med herunder og få gode råd til hvordan du bygger det perfekte udekøkken.

Find en god placering

Vælg en passende placering i haven hvor du ikke forstyrrer evt. naboer eller kan risikere at futte et træ af med grillen. Har du mulighed for det, kan det være en god ide at placere køkkenet tæt ved en vandhane. Så kan du enten vælge at lave en vask i køkkenet med rindende vand, og ellers har du altid vandet tæt ved køkkenet.

Det kan være en fordel at placere udekøkkenet på nogle havefliser. Så undgår du at udekøkkenet står skævt og ustabilt.

Solid bordplade

Vælg en solid bordplade til udekøkkenet. Bordpladen skal kunne tåle vind, vand og kulde. Vælg f.eks. massivt træ eller en ståloverflade som er let at pleje og vaske af.

I flere og flere byggemarkeder kan du købe færdige løsninger til udekøkkenet. Overvej om du vil bygge køkkenet selv eller købe det færdigt.

Overdæk køkkenet

Vil du gerne have mulighed for at tænde op i gasgrillen om vinteren? Så vælg evt. at bygge udekøkkenet overdækket. Byg et halvtag over køkkenet hvor du kan stå i tørvejr. Eller invester i et godt og holdbart sejl som du kan sætte op, hvis det begynder at regne.

Vælger du at bygge udekøkkenet med et halvtag? Sørg for at bygge taget så højt at du undgår, at osen fra grillen laver skade på taget.

DEL