Sådan vælger du det rigtige overvågningskamera til hjemmet

0
837

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er betryggende at vide, at dit hjem bliver overvåget, når du forlader det. Der findes mange forskellige løsninger i mange forskellige prisklasser, hvilket er en god ting, fordi det betyder, at du kan installere et overvågningskamera, selvom du ikke har det største budget.

Samtidig er det let at få fat i et overvågningskamera. De fleste elektronikbutikker og byggemarkeder sælger i dag mange forskellige typer af overvågningskameraer til private. Det betyder, at det altså er let at få fat i et kamera, hvis du er interesseret i det. Her kan du læse alt om droner og overvågningskameraer.

Du bør dog gå efter at købe de nyeste og ‘dyreste’ (med forbehold, selvfølgelig) modeller. De giver skarpere billeder og har mikrofoner indbygget. Samtidig kan de filme om natten.

Der er dog nogle forskellige ting, du skal have styr på, hvis du overvejer at anskaffe dig et overvågningskamera i din privatbolig.

Det er begrænset, hvad du må overvåge

Du må udelukkende filme på privat grund, hvis du er en privat virksomhed. Det er altså ulovligt at filme på veje og gader, hvor der er adgang for offentligheden.

Du må altså ikke kunne se personer på offentlig vej, hvis du filmer med et privat kamera. Loven bliver altså tolket meget bogstaveligt, hvis det endelig kommer for en dommer. Du behøver ikke at skilte med, at du bliver overvåget, fordi der ikke er adgang for personer, der ikke har tilladelse, på privatgrund.

Så lang tid må du gemme dine oplysninger

Der findes mange forskellige typer af overvågningskameraer, og de fleste af de kan gemme dine optagelser.

Lovmæssigt er der ingen regler for, hvor længe du må gemme en given optagelse. Dog kan det være en god idé, hvis du, allerede inden du køber dit kamera, ved, hvor lang tid du vil have disse optagelser gemmes.

I nogle tilfælde skal du have et prøveabonnement, som du efterfølgende skal betale for. ikke den bedste løsning, hvis du foretrækker at gemme dine videoer.

DEL