Sådan vælger du den bedste hækkeklipper

0
164

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At vedligeholde en smuk og iøjnefaldende have er intet problem, hvis du har den rette hækkeklipper. Brugen af en hækkeklipper vil holde dine buske og hække nydelige og ordentlige og derved give dig noget plads i haven.

Før du beslutter dig for at købe en hækkeklipper, er der adskillige faktorer, du bør overveje, sådan at du finder den, der bedst passer dine behov. Hvad enten det bliver en STIHL hækkeklipper eller en anden slags.

1. Mellemrummet mellem dens tænder

Hvor langt der skal være mellem tænderne på en hækkeklipper afhænger i høj grad af, hvor tykke grene du skal klippe med den. Til de tykkere kan du med fordel vælge en, der har større mellemrum. Omkring ca. 15 mm til 34 mm.

Til almene hække, der regelmæssigt trimmes, er det ofte nok med blade med korte mellemrum mellem tænderne.

2. Vægt

Hækkeklipperen bliver nødt til at blive løftet, så det er ganske vigtigt at vælge dens vægt på en sådan måde, at det er behageligt at løfte den og udføre dens funktion.

Hvis du har en høj hæk eller en stor have, bør du gå efter en trådløs hækkeklipper, da den er mere fleksibel og behagelig, da den vejer mindre. Oliedrevne hækkeklippere er ofte kraftigere, men kan veje op til 5 kg, hvilket er mere end de fleste elektriske eller batteridrevne modeller.

3. Længden på bladet

Du kan klippe mere hæk på en gang ved hjælp af et længere blad. Bladlængder på under 50 cm er passende til små hække, men for større hække er det bedre med et blad, der er længere end 50 cm. De fleste gartnere finder et blad på 45-60 cm passende til at trimme deres hække hurtigt og nydeligt.

Tjek også placeringen af bladet uanset om den er enkelt- eller dobbeltsidet. Det tager længere tid at klippe med en enkeltsidet, mens en dobbeltsidet udfører arbejdet hurtigt.

4. Kabellængde

Overvej denne faktor hvis du har overvejet at bruge en elektrisk hækkeklipper. Gå blot efter en model, der har en lang nok kabel til at nå en stikkontakt og ellers medbring en forlængerledning for at få arbejdet gjort.

5. Batteriholdbarhed og opladningstid

Køretiden for en trådløs hækkeklipper varer fra 30-75 minutter. Dog er mange af deres batterier i stand til at oplade hurtigt, hvilket lader dig komme tilbage til arbejdet på kort tid.

Så overvej denne faktor hvis du ønsker at have en trådløs hækkeklipper.

DEL