Sådan investeres friværdien

0
1032

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det går rigtig godt for dansk økonomi. Der er tale om et decideret opsving i dansk økonomi, og det ser ud til, at dansk økonomi i 2017 får det bedste år siden finanskrisen indtraf i 2008.

Mange faktorer påvirker dansk økonomi, men først nu oplever man bugnende ordrebøger hos danske virksomheder. Man ser større investeringslyst hos internationale kapitalfonde, større efterspørgsmål på arbejdskraft og endelige oplever hele landet fremgang. Seneste meldte Steen Bocian fra Dansk Erhverv ud, at opsvinget nu var nået alle afkroge af Danmark.

Jobfest og investeringslyst

Der opleves lige nu en decideret jobfest, som det såkaldte grå guld. Personer omkring de 60 år skifter job som aldrig før, og det er godt både for den danske økonomi, men også for danskernes økonomi.

Denne jobfest betyder også større økonomisk råderum, som for det grå guld og familier i alderen 50-70, betyder langt større frihed og dermed også investeringspotentiale og investeringslyst. Men hvad investerer danskerne så i?

Nu kan man med lave renter på huslån endelig opleve større gældsfrihed og større friværdi i boligen. Det betyder, at flere og flere danskere står med muligheden for at investere.

Hos den danske investeringsforening Miranova anbefaler man danskerne at investere i såkaldte ETF. Her anbefaler man primær at investere i såkaldte børshandlede indeksfonde, som kommer fra iShares. Man kan læse meget mere om investering i ETF lige her, men ETF’er er langt fra den eneste investeringsform, som danskerne lige nu arbejder med.

Danskernes lyst i at investere i aktier er nemlig også stor i 2017. Mange konkluderer lige nu, at aktiemarkederne er ramt af såkaldt eufori, og der har også været meget stor fremgang på alverdens aktiemarkeder i 2017. Eufori på aktiemarkedet kommer som reaktion på en decideret depression ovenpå finanskrisen, som i årene efter resulterede i håb, optimisme og nu altså eufori.

Danskerne er nu mere investeringslystne end de tidligere har været, og det er tydeligt, at vi bevæger os ind i en sund tid for dansk økonomi.

DEL