Sådan får du råd til nye møbler

0
1080

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan være dyrt, når du netop er flyttet i egen lejlighed – eller blot har skiftet bolig. Det koster mange penge, og hvis du skal til at erhverve dig nye møbler til din bolig, er det nødvendigt, at du har hul i budgettet til at købe nye møbler til din bolig. Se herunder, hvordan du får råd til at forsyne dit hjem med nye møbler.

Det er dyrt, når du skal flytte

Det koster omkring 25.000 kr. for en ung at flytte hjemmefra. Det siger man i hvert fald. Det er ikke alle, der har råd til det – eller overhovedet overvejet at spare op til det. Måske står du i samme situation? Uanset hvad, så kan det være utroligt dyrt at få råd til at betale for nye møbler og så videre. Ofte er de unge ikke forberedt på, hvor mange penge de egentlig skal af med, førend de har et fuldt møbleret hjem.

Det bliver hurtigt en dyr fornøjelse, hvis du skal sætte din lejlighed i stand – og du skal som regel også betale for flyttekasser, flyttebiler, depositum, forudbetalt husleje og møbler, som du kan benytte i din lejlighed.

Som tommelfingerregel bør du udelukkende investere i de ting, der er allervigtigst. Til at starte med i hvert fald. Senere har du mulighed for at få råd til de ting, der blot er ‘nice to have’.

Læg et budget for dine penge

Hvis du vil være sikker på, at du ikke bruger mere end det, du har, så bør du lægge et budget. Det hjælper dig med at skabe et overblik over din økonomi. Ved at gøre det får du indsigt i, hvor mange penge du har, og hvad de bliver brugt på. Spar eventuelt op, så du har mulighed for at dekorere dit nye hjem med møbler.

En god regel er, at hvis du bor alene, så bør din økonomi være på omkring 5.000 kr. om måneden. Bor du sammen med en anden, vil det måske nærme sig 9.000 kr. i stedet. Er det ikke nok, kan du altid tage et forbrugslån, men her er det nødvendigt at huske på, at det skal regnes ind i dit budget som en udgift, så du har råd til at betale det af.

 

DEL