Sådan får du mere plads i hjemmet

0
194

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ligger dine tinge og roder rundt omkring i hele hjemmet? Har du svært ved at finde dine ting, når du har behov for dem? Læs med her og se, hvordan du kan skabe mere plads i hjemmet – blandt andet ved at rydde ud i dine gamle ting men også ved at benytte smarte opbevaringsmetoder.

Har du brug for alle dine ting?

Ofte beholder vi vores ting, fordi de har sentimental værdi for os. Men andre gange beholder vi også vores ting, simpelthen fordi vi har svært ved at smide dem ud. Dette behøver ikke at skyldes en sentimental følelse, men kan simpelthen være på grund af en dårlig vane. Eller fordi vi ellers føler, at vi har spildt en masse penge på at købe tingene til at begynde med.

Prøv at tage et grundigt kig rundt omkring i dit hjem. Har du virkelig brug for alle disse ting? Hvad føler du, når du kigger på dem?

Der er meget stor sandsynlighed for at du har mindst et par småting her og der, som du sagtens kan smide ud. Hvis det føles smule uoverskueligt at skulle gå hele dit hjem igennem på én gang, så kan du starte med et hjørne af din bolig. Start for eksempel med at rydde ud i det gamle tøj i garderobeskabet, som du ikke længere kan eller vil gå med.

Doner disse ting til genbrug så andre kan få glæde af det. På den måde føles det ikke helt lige så slemt, fordi du som sådan ikke smider dine ting ud, men blot giver det videre til en anden, som kan få meget mere glæde ud af dem.

Smarte opbevaringsmetoder

Der findes forskellige gode opbevaringsmetoder, som man kan benytte sig af, hvis man føler at man har alt for mange ting liggende rundt omkring og flyde. Du kan for eksempel anskaffe dig nogle opbevaringskasser med hjul, som du kan have liggende under din seng. Dem benytter mange danskere sig af til for eksempel at gemme deres vintertøj til den rette sæson.

Du kan også benytte stueborde med opbevaring, hvis du føler du har mange ting ude i stuen, som du gerne vil have pakket væk, men stadigvæk gerne vil have lige i nærheden når du har behov for det. Med sådan et stuebord har du stadigvæk nem adgang til netop de ting du har brug for ude i stuen, som for eksempel fjernbetjeninger, ledninger, magasiner osv., uden at det skal ligge og rode ude i det åbne.

Hav tingene opmagasineret

Hvis du var rigtig mange ting, som du ikke kan nænne at smide væk (men heller ikke vil have stående derhjemme), så kan du få disse ting opmagasineret i stedet for.

Dette kan for eksempel dreje sig om gamle møbler, som har sentimental værdi. Eller måske vil du gerne gemme børnenes gamle ting, nu hvor de er blevet store, til den dag de kommer hjem med et par børnebørn til dig. I så fald kan du også lade disse gamle børneting opmagasinere.

DEL