Rå gulv er et hit

0
878
rå gulve

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I flere og flere danske hjem er det rå udtrykt blevet et hit. Det er både rå murstensvægge og et råt gulv. Flere forskellige slags rå gulve hitter i øjeblikket, betongulve, cementgulve og rå trægulve. Vi har taget et kig på hvilke boligtendenser som hitter ved den enkelte dansker, og hvad du selv kan gøre for at peppe boligen op. Læs med her.

Der eksperimenteres i øjeblikket med boligens gulv eller underlag som jeg nærmere kan kalde det. Mange forskellige typer af gulve er blevet almindeligt i boliger rundt omkring i landet. Det er både rå trægulve, praktiske beton- og epoxygulve som hitter ved danskerne. Tidligere var det kun butikslokaler og industrihaller som kunne bærer netop beton- og epoxygulve, men i dag er der mange hjem som lader sig inspirere af det rå look. Ligeledes er boligmagasiner i stor stil fyldt med gulvbelægninger i mange forskellige rå udgaver. Mange boligsider er vilde med kontrasterne, så når det kølige rå look kombineres med tæpper og pyntepuder, giver det et flot æstetisk udtryk.

Boligens rå look er inspireret af industrien

Boligens rå look er ikke så overraskende inspireret af industrien rå og praktiske gulv. Det industrielle look er meget fremme, så epoxygulvene, som vi kender fra store, rå industrihaller og værksteder – bruges nu også i private hjem som et godt alternativ til flisegulvet. Det er meget let og enkelt at ligge og mulighederne er mange. Ligeledes er det mange lejligheder som har et plankegulv, der typisk er behandlet med laks eller lud, nu får slebet gulvet ned og lader det stå råt. Du kan selv klare en gulvafslibning, hvorimod at ligge et cementgulv, bør du have professionelle folk ud.

Nogle familier vælger at lave et enkelt rum i rå stil, og der er også nogle, som vælger at føre stilen helt igennem i hjemmet, hvor både mursten og og det rå cementgulv giver det rå og kølige overblik.

DEL