Sådan får du en hyggelig have

0
856

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange forskellige definitioner på, hvad det er en lækker have. For mens nogen foretrækker en have, hvor græsset står knivskarpt og hvor roserne og blomsterbedene altid er plejet og velholdt. For andre er den perfekte have en der er fyldt med fliser, og hvor der slet ikke er noget græs der skal klippes eller buske der skal trimmes.

Indretning af ens have er på mange måder ligesom indretning af ens hjem, ment på den måde at der er mange forskellige holdninger til, hvordan det skal se ud. Derfor er der heller ikke nogen entydig formel på, hvordan du får den perfekte have, for hvad der er perfekt for  dig er sandsynligvis ikke for naboen.

Vi har dog her samlet lidt gode råd til hvordan du man relativ få virkemidler kan gøre din have hyggelig. Vi har taget udgangspunkt i en have af en vis størrelse (+500 m2).

Hvis din have et en stor åben plæne, så betragt den som et tomt lærred, der er klart til at blive malet på.

Fang aftensolen

Der er sikkert dele af din have, hvor der er mere sol end andre, ligesom aftensolen måske rammer på et bestemt sted. Få lavet et lille sol-hjørne der hvor solen rammer om aftenen. Det kan være med nogle fliser, en lille træterrasse eller bare et par stole.

Hvis du vil gøre det lidt ekstra for hyggens skyld, kan du eventuelt sætte et lille læhegn op og investere i et ildsted (som dette), så du kan holde varmen, også når solen er gået ned.

Hyggekroge 

Generelt kan du skabe en masse hygge i din have, ved at lave nogle små kroge rundt om i haven, hvor du enten har indrammet krogen med en hæk eller lignende, så du afskærmer det fra resten af haven. Du kan også bruge buske og frugttræer til at bryde lidt med det kedelige.

Byg en tepavillon eller pergola

Hvis haven har en vis størrelse, vil det være virkelig hyggeligt med en tepavillon, hvor du kan nyde din have i alt slags vejr. Hvis din håndværksmæssige færdigheder er til det, kan du lave en fra bunden. Du kan også vælge at købe dem som et samlesæt i Silvan eller lignende. Du kan naturligvis også hyre håndværker, hvis budgettet er til det.

 

DEL