Dette skal du gøre når en bolig bliver efterladt til dig ved dødsfald

0
281
bobestyrer

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Har du mistet en af dine kære? Og er deres bolig som resultat af deres død blevet ladt i dit ansvar? Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal gøre, når nogen dør, og det herefter er ens ansvar at finde ud af, hvad der skal ske med vedkommendes hjem og ting. Dette gælder især, hvis man er i sorg, da overskuddet her kan være lavt.

I visse tilfælde kan det være en stor hjælp med bobestyrerbehandling. Bobestyrerbehandling kan hjælpe med til at gøre processen nemmere. I andre tilfælde kan du og dine søskende, hvis det er jer, som er fælles om boet, måske finde ud af at få det hele ordnet selv.

Kan I blive enige?

Det bedste og rareste er naturligvis, hvis dig og dine søskende kan finde ud af at blive enige om, hvad I skal gøre med boet. Ofte gælder det om at få fordelt alle de ting, som den afdøde har efterladt. De fleste mennesker har en masse møbler, og I vil sikkert gerne have nogle af disse møbler. Møbler kan være et fint arvegods, og det kan også være at nogle af møblerne har affektionsværdi for jer.

Måske er der også andet i boet, som har affektionsværdi? Igen gælder det om at blive enige om hvem, der skal have hvad.

En god idé kan være, at I som søskende forsøger at lave lige så mange bunker med ting, som I er søskende. Disse bunker skal være helt “lige”. Det vil sige, at det skal være sådan, at I ikke kan sige, hvilken bunke I helst vil have, fordi de alle ville være gode at få. Herefter kan I trække lod om bunkerne.

Dette er en fin metode til at blive enige om, hvem der skal arve hvad.

Få hjælp af en bobestyrer

I nogle tilfælde kan I som søskende måske ikke blive enige om, hvad der skal ske med boet. For at undgå en konflikt kan det være en fordel at få hjælp af en bobestyrer. I kan trygt overlade det juridiske arbejde til bobestyreren, og I kan på denne måde give nogle andre det primære ansvar.

Det kan også være, at du synes, det er fuldstændig uoverskueligt at skulle få ordnet boet. Igen kan bobestyrerbehandling være en mulighed. Det kommer an på omstændighederne, hvad man foretrækker at gøre.

DEL