Boligtrends anno 2017

0
739

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Den minimalistiske indretningsstil, der i lang tid har været dominerende i Norden, bliver smidt på porten. Nu skal der knald på farverne, og inspirationen bliver hentet under varmere himmelstrøg. I hvert fald hvis vi skal tro trendeksperterne.

New Nordic-stilen har i mange år været fremherskende med sit lyse træ, kernelæder, naturlige tekstiler og andre naturlige elementer. Modreaktionen begynder dog at melde sig. Endelig, vil nogle mene. Her hentes inspirationen fra de varme lande, og det er især marmor i varmere farver, gyldne metaller og tunge, voluminøse tekstiler, der løber med opmærksomheden i hjemmene.

Vi inspireres af andre kulturer

Generelt lader det til, at vi kommer til at åbne os mere for andre kulturer end vores egen. Vi lader os inspirere af Sydeuropa og den stil, der kendetegner Sydens boligindretning. Sengetæpper og gardiner bliver mere eksklusive og dekadente, end det har været tilfældet førhen. En kontrast til den minimalistiske og skrabede New Nordic-stil, der ellers har været dominerende længe.

Det viser blandt tal fra onlinehandelen, hvor efterspørgslen på boliginteriør og -artikler, der leder tankerne mod Sydens sol, er stor. Det danske e-mærke betyder sikker e-handel, og handler du fra en side med e-mærket, kan du være sikker på, at du ikke bliver snydt.

Farvemæssigt bevæger vi os også i en anden retning. Her bliver det især lilla, gul og blå, der kommer til at kunne ses i vores hjem. Vi lader os inspirere af himlens farveskema mere end naturens, der med sine brunlige nuancer ellers har været kendetegnende for New Nordic-bølgen.

Fleksible løsninger bliver mere udbredt

Vi bliver flere og flere mennesker, hvilket betyder, at vi kommer til at bo mindre og mindre i byerne. Det kræver nye arkitektoniske løsninger af mindre størrelse. Derfor bliver vi også nødt til at tilpasse os disse nye løsninger. De fleksible løsninger, der kan rykkes rundt og ‘omdannes’ efter behov bliver derfor også langt mere populære end før.

DEL